Weboldal címe

​Előregyártott, hőszigeteléssel integrált műkő és beton elemek
Weboldal címe

​Előregyártott, hőszigeteléssel integrált műkő és beton elemek
Weboldal címe

​Előregyártott, hőszigeteléssel integrált műkő és beton elemek
INTEGRANTE
az előregyártott műkő
Előregyártott, hőszigeteléssel integrált műkő és beton elemek
Weboldal címe

​Előregyártott, hőszigeteléssel integrált műkő és beton elemek

2016.február 28.

Műkő előregyártó üzemünk egy éve működik. A műhely kialakítása, a gépek beszerzése, a tervezési és gyártási munka szervezése folyamatos feladattal lát el bennünket.Megrendeléseink mennyisége folyamatosan nő. Első sorban a hagyományostól eltérő megoldások jelentik az igazi kihívást.

Egy-egy műkő burkolatot - legyen az lépcső, lábazati burkolat, vagy terasz- erkély szegély- sokféle képpen ki lehet alakítani.

Megrendelőink részére mérnöki szempontok szerint adunk információt a műkővel kapcsolatos elképzeléseik megvalósítási lehetőségeiről és nagy örömünkre szolgál, hogy a szokásostól eltérő megoldásainkat el is fogadják.

Azt szeretnénk elérni, hogy az építtetők lelki szemei előtt a "műkő" szó kiejtése után ne az ötvenes-hatvanas évek, ma már szétrepedt, erodálódott hagyományosan szürke színű műköve jelenjen meg.Ez okozza azt, hogy a megrendelők többnyire  idegenkednek a műkő burkolatoktól.

Azokban az időkben a műköveket helyszíni felhordással készítették, kitéve az időjárás és egyéb munkahelyi káros hatásoknak. Így persze a végeredmény nem elégítette ki az elvárásokat.

Az INTEGRANTE fantázianevű műköveink előregyártva, zárt üzemben készülnek a receptúrák pontos  és az utókezelési idő szigorú betartása mellett.

Az előregyártás aprólékos előzetes felmérésen, gyártási terv és szükség esetén acél zsaluzatok előállításán alapul.

A műkő keverék hidrofóbizáló folyósító anyag adalékolásával és szilárdító fíber szálak hozzákeverésével készül.

A hagyományosan egyébként is beépítendő vasbetéteken túl így a szilárdságot tovább növeljük.

A hidrofóbizálás azt eredményezi, hogy a műkő burkolat szerkezetébe a víz behatolását minimálisra csökkentjük, ennél fogva a fagyállóságot tovább fokozzuk.

Különféle speciális anyagokkal kísérletezünk, amelyekkel az esztétikai igényességet és a választékot kívánjuk növelni.

Megrendelői igények alapján a napokban indítunk  egy új projektet: art deco kandalló keretek gyártása, egyedi méretekben, egyedi igények szerint.

A kész termékek fotóit hamarosan mellékeljük. A tervezett kandallókeret az alábbi kép mintájára  fog elkészülni 

#MŰKŐ #MŰKŐ BURKOLATOK #LÉPCSŐ #LÁBAZATI BURKOLAT #MŰKŐ SZEGÉLY

Ezen a kép egy kiváló példája az általunk készített magas minőségű műkő kandallóknak

2016. március 10.

Az art deco kandalló keretek gyártása elindult, az egyszerű forma és a nemes anyag együttesen adja majd az eleganciát. A Scherf nevű osztrák cég által forgalmazott beige színű kavicsokkal adalékolt mészkő műkő alapkeverék az esztétika terén új dimenziókat nyit meg.

A felület csiszolása és polírozása után a halvány beige kavicsok véletlenszerű elhelyezkedése mozgalmassá teszi a látható részeket.

Jelenleg a keretek utókezelése folyik, a csiszolás utáni kész termékről képeket fogunk közzétenni.

#ARTDECO #MŰKŐ #KANDALLÓ KERETEK


Az öntés megtörtént

A kandalló műkő kávája beépítésre került, megtörtént a teljes beépítés előtt a próbafűtés is. A kandalló körítő falai is elkészültek a szükséges belső oldali hőszigetelésekkel együtt.

A zsaluzás elkészült

A kandalló betét már a helyén